Stel, je wordt wakker van het gefluit van vogels en de geur van vers gezette koffie. Je schenkt een kopje koffie in, gezet met de beste bonen uit Wageningen. Geniet van je koffie of thee op het zonnige terras, terwijl je uitkijkt over de prachtige tuin. Bij B&B Be-B beleef je een unieke combinatie van comfort, gastvrijheid en lokale lekkernijen.

Een vermakelijk verhaal om te vertellen:

In de afgelopen drie jaar heb ik als eigenaar van B&B Be-B veel interessante observaties gedaan over de smaakvoorkeuren van mijn gasten. Een van de meest opvallende is de keuze voor melk in de koffie.

Hoewel ik dacht dat de meeste mensen zouden kiezen voor de vertrouwde Nederlandse koffiemelk, blijkt dat de verse boerenmelk veruit de populairste optie is. Dit verbaast me telkens weer, maar het laat zien dat mensen steeds meer bewust worden van de kwaliteit van hun eten en drinken.

Het is leuk om te zien hoe gasten de verschillende combinaties van koffie, melk en zoetstoffen. De koffiehoek in mijn B&B is dan ook een plek waar gezelligheid en smaakbeleving samenkomen.

Voor mij als eigenaar is het belangrijk om aan deze wensen te voldoen. Door een gevarieerd aanbod aan melkproducten te bieden, zorg ik ervoor dat elke gast zijn of haar ideale kopje koffie kan samenstellen. En de nieuwe melksoorten zoals soja of amandelmelk haal ik in huis als er vraag naar is. En dat is uiteindelijk waar het om draait: dat mijn gasten zich thuis voelen en genieten van hun verblijf.

Terwijl ik de koffiehoek bijvul, koffiebonen, filterzakjes, de theezakjes en de chocolaatjes hoef ik eigenlijk nauwelijks de zakjes, biologische rietsuiker, suikerklontjes of zoetjes bij te vullen. Het lijkt wel alsof die zoetjes daar een eeuwig leven hebben! Ik denk dat er een of twee keer per jaar een echte zoetekauw komt logeren en dan in zijn eentje al de hele voorraad opmaakt.

Het geheim achter de perfecte kop koffie onthuld.

Wist je dat de koffiebonen die ik serveer rechtstreeks uit Wageningen komen? De Sangui van Danvi is een echte smaakbom! Of je nu ’s ochtends wakker wordt of ’s avonds tot rust komt, deze koffie is altijd een genot. Veel gasten zijn verrast hoe lekker deze koffie puur is, zonder melk. Een echte smaakbeleving! Bij de zoektocht naar de lekkerste koffie van Wageningen en ik bij Danvi deze filterkoffie had geprobeerd mocht ik de eerste slok niet proeven met melk. Na dat ene slokje van de Sangui zonder melk, zei ik: ‘Wow, dit is zoals koffie moet smaken! Wil je de smaak van e Be-B mee naar huis nemen? Neem een zak van onze speciale koffiebonen mee. Zo kun je thuis nog even genieten van die heerlijke kop koffie!